Intentieverklaring samenwerking Maasstad Ziekenhuis en RLM

rlm-intentieverklaring-maasstad

– Persbericht –

Rotterdam, 6 januari 2016

 

Intentieverklaring samenwerking Maasstad Ziekenhuis en RLM voor diagnostiek en advies over infectieziekten en infectiepreventie

Het Maasstadlab van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en het Regionaal Laboratorium Medische Microbiologie (RLM) in Dordrecht-Gorinchem hebben onlangs een intentieverklaring ondertekend. Het betreft een vakinhoudelijke, logistieke, organisatorische en kwaliteit bevorderende samenwerking op het gebied van de diagnostiek en consultatie van infectieziekten en infectiepreventie, in de breedst mogelijke zin.

Regiofunctie

De komende periode wordt de samenwerking onderzocht, met het doel de eerste lijn – in de regio Maas en Merwede – nog beter te bedienen door het bundelen van de krachten van beide organisaties. Dit moet voordelen opleveren voor ziekenhuizen, verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg, huisartsen, verloskundigen, GGD en eventuele andere eerstelijns partijen. De samenwerking moet daarnaast leiden tot meer efficiency. Dit wordt onder andere gerealiseerd door de centralisatie van laboratoriumfuncties,  de afstemming van laboratoriumprocedures en -protocollen en een gezamenlijk inkoopbeleid.

Totaal dienstenpakket

Verder betekent de samenwerking voor de eerste lijn dat zij één aanspreekpunt hebben voor het hele dienstenpakket aan diagnostiek en advies over infectieziekten en infectiepreventie. De huidige dienstverlening blijft daarbij voor alle al aangesloten instellingen gegarandeerd. Het idee is dat op termijn ook het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis onderdeel gaat uitmaken van de samenwerking.