Wij verzorgen de diagnostiek, behandeling en infectiepreventie op het gebied van medische microbiologie en infectieziekten voor huisartsen, verpleeghuizen, verloskundigen, DGJ en ziekenhuizen in de regio Dordrecht/Gorinchem. Zowel de artsen-microbioloog als het laboratorium bieden een 24/7 service.

Verschillende units

Het RLM bestaat uit verschillende units: bacteriologie, moleculair, mycologie, serologie en tbc. Op deze verschillende units testen wij de patiëntmaterialen op de aanwezigheid van bacteriën, virussen en schimmels. Naast het bepalen van de ziekteverwekker wordt er op basis van richtlijnen ook een resistentiebepaling gedaan. Wij streven als laboratorium naar een zo kort mogelijke doorlooptijd om u als aanvrager zo optimaal mogelijk van dienst te zijn. Elke afdeling heeft echter zijn eigen techniek en deze verschillende technieken zijn van invloed op de snelheid van de uitslag.

24/7 bereikbaar

Het RLM is een laboratorium voor de Openbare Gezondheids Zorg (OGZ). De medewerkers van het RLM staan dagelijks voor u klaar. Te allen tijde (24/7) is er een dienstdoende analist bereikbaar om cito-aanvragen voor u in behandeling te nemen.

Voor advies of vragen over de behandeling van uw patiënt staat een team van 5 artsen microbioloog voor u klaar. Ook is er 1 arts-microbioloog in opleiding in dienst.

Een uitbraak

Onze deskundige infectiepreventie en artsen-microbioloog zullen u ondersteunen en adviseren ten tijde van een uitbraak.
Dit kan zijn in een verpleeghuis of zorginstelling maar ook in het ziekenhuis.

Het advies kan bestaan uit behandelingen maar ook het volgen van de juiste hygiëne richtlijnen om de uitbraak zo snel mogelijk onder controle te krijgen.

Bel de dienstdoende arts-microbioloog
078 – 652 31 60

Buiten openingstijden via receptie ASZ:
078 – 6541111

Bel de deskundige infectiepreventie 
06 – 300 18 254

Bel de deskundige infectiepreventie 
06 – 839 19 604