Het Regionaal Laboratorium medische Microbiologie Dordrecht / Gorinchem  is een stichting met meer dan 60 jaar ervaring op het gebied van medische microbiologie. Wij staan voor een complete, snelle en toegankelijke dienstverlening.

Het team

Ons team bestaat uit 5 artsen-microbioloog, een arts-microbioloog in opleiding en 50 analisten/medewerkers laboratorium. Tevens beschikt ons team nog over een aantal ondersteunende medewerkers zoals de relatiebeheerder, deskundige infectie preventie en de kwaliteitsfunctionaris.

Bekijk het team

Artsen-microbioloog

Onze artsen-microbioloog hebben een goed overzicht van de infectieziekten en ziekteverwekkers in de regio.  Ze zijn goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied en zijn 24 uur per dag bereikbaar voor advies.

Bel de dienstdoende arts-microbioloog
078 – 652 31 60

Relatiebeheer

De relatiebeheerder bij het RLM heeft een schakelfunctie tussen het RLM en de aanvragers. Signalen vanuit de praktijk worden teruggekoppeld, waardoor de werkwijze zo optimaal mogelijk aansluit bij de wensen van de aanvragers.

Bel de relatiebeheerder
078 – 654 50 27

Infectiepreventie

De infectiepreventie voor verpleeghuizen en zorginstellingen wordt verzorgt door de deskundigen infectiepreventie.
Zij geven ondersteuning en adviezen bv. bij het opstellen of nalopen van hygiëne protocollen. Strookt alles met de landelijke richtlijnen?

Bel de deskundige infectiepreventie

06-30018254

06-83919604

Kwaliteit

De kwaliteitsfunctionaris zorgt voor de continuïteit van kwaliteitsverbeteringen in onze processen en dienstverlening.Logo raad voor accreditatie M 172
Kwaliteit staat bij het RLM hoog in het vaandel. Het tastbare bewijs hiervoor is de ISO15189 accreditatie.

Bel de kwaliteitsfunctionaris

078 – 6541216

Link naar scope M172 RLM

Historie RLM

Het RLM heeft al 60 jaar ervaring en heeft inmiddels een rijke geschiedenis opgebouwd. In de afgelopen 60 jaar zijn er veel verschillende ontwikkelingen geweest en is er ook een tweede vestiging bijgekomen. Benieuwd naar ons verhaal?

Stichting RLM

Sinds 1989 is de stichting RLM actief. Een samenwerking tussen de vier ziekenhuizen in de regio. Hier vindt u informatie over onze bestuursvorm, raad van toezicht, raad van bestuur en onze visie en missie.